Recenzie „De vorba cu emma”

„Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. O ajută să le găsească Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, redate în dialoguri și reflecții.Lângă el, ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca un sloi de gheață. Conflictul pe muchie generează trăirile femeii – ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Cu siguranță însă, nu există o altă cale de mijloc decât dragostea.Cu două săptămână în urmă susțineam vehement că nu vreau să citesc cartea. Acum realizez cât de fraieră puteam să fiu.”

Când am început să citesc cartea aceasta am realizat că nu e deloc ce mă așteptam, și nu pentru că nu se ridica la nivelul așteptărilor mele, ci pentru că mă așteptam la o adevărată poveste de dragoste, însă nu a fost așa. Nu este o simplă poveste de dragoste a doi oameni care se îndrăgostesc și sunt mai mult sau mai puțin fericiți împreună. Sunt stadiile unei relații povestite într-un alt mod. Cartea este structurată în foarte multe paragrafe în care se vorbește despre dragoste, despre probleme ei, despre înțelegerea într-o relație, despre durerea trăită singur sau într-o relație. Cartea asta te pune pe gânduri foarte mult, te face să te gândești la foste acțiuni în care poate puteai să reacționezi în mod diferit sau să te comporți altfel iar trecutul să fi fost și prezent, nu doar trecut. Sau poate te face să înțelegi că alegerea luată a fost una bună și că nu ai greșit. Te face să te găndești la situația ta actuală și poate să găsești rezolvarea problemei într-un moment de impas. Variantele sunt infinite, însă ideea este că această carte te duce cu gândul la multe. 

De multe ori citind mi s-a întâmplat să las cartea jos doar pentru a mă putea gândi la acele lucruri. Cartea asta chiar merita citită, este o lectură foarte ușoară și te face să vezi lucrurile într-un mod diferit, nu doar într-o relație de dragoste ci și în una de prietenie. 

„Suntem fericiți nu neapărat atunci când reușim ceva. Suntem fericiti când avem cu cine împărți reușitele și momentele de bunătate. Celelalte momente, de tristețe și grijă, le purtăm în noi și foarte puțini sunt cei care-ar putea să le asculte.” 

de vorba cu emma

Titlu: De vorbă cu Emma
Autor: Vitali Cipileaga
Nr. pagini: 216
Disponibilă: Libris, Bestseller


Lasă un comentariu